Social media huisstijl tips

Social media is anno nu niet meer weg te denken. Je bent al bezig om regelmatig interessante post te plaatsen op verschillende social media kanalen. Social media marketing is dan ook een hele effectieve manier om je onderneming online te promoten. Maar jij bent niet de enige ondernemer op social media. Het dan wel zo fijn als je herkend wordt.

Hoe belangrijk is een huisstijl eigenlijk?

Met een social media huisstijl zorg je ervoor dat dat mensen direct zien dat het om jouw onderneming gaat. Met andere woorden: belangrijk dat al je uitingen op social media één geheel vormen: het creëren van een online (zakelijke) identiteit.

Maar hoe kun je dit nu het beste aanpakken? Hoe creëer je een online zakelijke indentiteit? In deze blog geef ik je een aantal tips en tricks voor het creëren van jouw online identiteit zodat je volgers je post direct zullen gaan herkennen.

De juiste afbeelding

Het beste is om een afbeelding bij je bericht te plaatsten. Beeld wordt namelijk veel sneller opgenomen dan tekst en daarnaast valt tekst simpel weg niet op. Het is wel belangrijk dat de afbeelding iets zegt over het bericht.

Het beste kun je je eigen foto’s gebruiken, deze zijn uniek en persoonlijk. Ook je volgers willen graag jouw persoonlijkheid en en jouw onderneming zien.

Pas je huisstijl toe

Je huisstijl start met een logo maar eindigt daar zeer zeker niet. Het logo is waarschijnlijk het meest herkenbare aan je onderneming, maar vergis je niet in wat de juiste kleur en lettertype voor je herkenbaar kan doen. Zo ook voor je online herkenbaarheid

Een aantal tips:

– Gebruik de kleuren van je huisstijl
– Gebruik het lettertype van je huisstijl
– Maak een aantal verschillende templates. Bijvoorbeeld voor een bepaalde dienst of vacature. Canva is hier een makkelijke tool voor.
– Storytelling is niet meer weg te denken bij een goede social media post. Ga voor een pakkende tekst welke goed aansluit bij de afbeelding. De eerste drie regels zijn het belangrijkste. Deze moeten krachtig zijn zodat mensen kunnen zien waar de post over gaat en getriggerd worden om verder te lezen.
– Let op de juiste afmeting van de afbeelding zodat het bericht goed word weergegeven op desktop, tablet en mobiel
– Zorg voor consistentie, maar ook voor variatie in posts. Wissel de onderwerpen af.
– Met een planningsprogramma als Trello kun je gemakkelijk een overzichtelijke planning maken. Liever direct inplannen? Dan is Houtsuite een geschikt programma.

Canva

Canva is een online programma waarmee je gemakkelijk social media templates kunt vormgeven. Canva is een gratis. Wil je graag toegang tot meer afbeeldingen, lay-outs en vormen, dan kun je je abonnement upgraden naar een betaalde versie. Met de gratis versie kun je al prachtige content creëren dus ga vooral eerst met de gratis tool aan de slag.

 

Hulp nodig bij je eigen huisstijl?

Heb je al een strategie of misschien nog helemaal niet en wil je dat ik je ondersteun bij het visualiseren van een passende huisstijl voor je social media kanalen? Ik help je graag met het ontwikkelen van templates en PNG’s zodat je jouw huisstijl door kunt trekken naar jouw social media kanalen. Laat je inspireren en een lees meer over mijn werkwijze of neem contact op.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten